Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Ben je te vroeg of te laat voor AI (Artificiële Intelligentie)?

Ben je op zoek naar manieren om het meeste uit generatieve AI te halen? Data inventariseren, beheren en beveiligen spelen hierin een cruciale rol.

 

In deze aflevering legt Kevin uit hoe je met tools zoals Microsoft Copilot en andere AI-platforms je bedrijfsdata optimaal kunt ontsluiten en benutten. Ontdek hoe je jouw data slim kunt inzetten om de kracht van AI volledig te benutten. 

In de 52 Topics podcast gaan we wekelijks ingewikkelde onderwerpen in business en IT omzetten in boeiende en verstaanbare taal. Hoor succesverhalen en krijg praktische tips van inspirerende gastsprekers die in de frontlinie van strategische en technologische innovatie staan!

Bekijk de aflevering hierboven als video, lees het hieronder als blog of beluister hem als podcast op Spotify of Apple Podcasts . 👇

Snelle links 🔗:

Beginnen met AI in 7 stappen

Stap 1: Begrijp de Basis van Generatieve AI

Generatieve AI kan de manier waarop je werkt radicaal veranderen. Voordat je de sprongetjes maakt, is het belangrijk om de basisprincipes te begrijpen. Wat is generatieve AI precies? Hoe kan het jouw bedrijfsprocessen verbeteren?

Stap 2: Maak een Inventaris van je Data

Data is de kern van elke AI-strategie. Begin met het in kaart brengen van alle data die je hebt. Wat bevindt zich in je Office 365-omgeving? Wat zit er in je ERP-systeem of CRM-platform? Door een grondige inventarisatie te maken, kun je bepalen welke data geschikt is voor AI-toepassingen.

Stap 3: Data Governance en Beveiliging

Data governance is niet alleen een IT-verantwoordelijkheid. Het is cruciaal om te begrijpen hoe je data beheert en beveiligt. Dit betekent dat je niet alleen moet weten waar je data is opgeslagen, maar ook hoe je het veilig houdt en de toegang tot je data regelt.

Stap 4: Begin met AI-Integratie

Met je gegevens in kaart en goed beveiligd, is het tijd om te beginnen met de integratie van AI. Dit kan variëren van eenvoudige toepassingen tot geavanceerdere AI-oplossingen. Het doel is om AI effectief te laten samenwerken met je bestaande systemen en processen.

Stap 5: Gebruik AI om je Data te Optimaliseren

Een van de grootste voordelen van AI is de mogelijkheid om je data te analyseren en te optimaliseren. AI kan helpen bij het vinden van patronen en inzichten die je mogelijk over het hoofd hebt gezien, en deze inzichten kunnen je helpen bij strategische besluitvorming.

Stap 6: Monitor en Evalueer je AI-Strategie

Na de implementatie van AI is het belangrijk om de resultaten te monitoren en te evalueren. Hoe goed presteert de AI? Zijn er aanpassingen nodig? Regelmatige evaluatie helpt je om je AI-strategie voortdurend te verbeteren en aan te passen aan de veranderende behoeften van je bedrijf.

Stap 7: Blijf Up-to-Date met AI Ontwikkelingen

De wereld van AI ontwikkelt zich snel. Wat vandaag state-of-the-art is, kan morgen verouderd zijn. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en trends in AI om ervoor te zorgen dat je bedrijf altijd voorop blijft lopen.

Heb jij ook een vraag voor Kevin? Geef een virtueel seintje en laat je vraag achter op sociale media! #RodeTelefoon