Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Chris Debyser’s strategie achter de snelle groei van ConXioN

ConXioN heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkende groei doorgemaakt. En dat niet alleen op vlak van aantal medewerkers.

Van Microsoft Country Partner of the Year finalist, tot de verhuizing naar de ConXioN Campus, direct gevolgd door de erkenning als een Great Place to Work en nu ook al ambitieuze plannen om uit te breiden met een nieuwe vestiging in Mechelen.

In deze aflevering gaat Kevin Couvreur in gesprek met onze eigen CEO, Chris Debyser, om de strategie achter dit succes te verkennen.

In de 52 Topics podcast gaan we wekelijks ingewikkelde onderwerpen in business en IT omzetten in boeiende en verstaanbare taal. Hoor succesverhalen en krijg praktische tips van inspirerende gastsprekers die in de frontlinie van strategische en technologische innovatie staan!

 

Bekijk de aflevering hierboven als video, lees het hieronder als blog of beluister hem als podcast op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. 👇

Snelle links 🔗:

Security aanpak en visie

Security is een cruciaal onderdeel van elke moderne IT-strategie. Chris Debyser benadrukt dat security bij ConXioN niet slechts een noodzakelijke maatregel is, maar een fundamenteel bouwblok.

"We weten op vandaag dat we kunnen gehackt worden. Wanneer we gehackt worden, dat weten we niet." - Chris Debyser, CEO van ConXioN

Zero Trust Architectuur

Een van de kernprincipes van ConXioN’s security-aanpak is de Zero Trust Architectuur. Dit betekent dat er vanuit gegaan wordt dat geen enkele entiteit, zowel binnen als buiten het netwerk, te vertrouwen is zonder verificatie. Dit model helpt om potentiële dreigingen proactief te identificeren en te neutraliseren.

NIS 2 Regelgeving

Vanaf oktober dit jaar, is het zo ver. Een hoop bedrijven zullen dan aan de NIS2 wetgeving moeten voldoen. Maar nu, wat gedaan? 

Bij ConXioN geloven we sterk in de kracht van kennisdeling dus ook daar proberen we onze klanten van een zo duidelijk mogelijke uitleg te voorzien. 

Zo hebben we verschillende initiatieven zoals de NIS2check.be site waar er een geïntegreerde chatbot is, waar klanten al hun vragen kwijt kunnen. 

En organiseren we regelmatig workshops en sessies om hun zo goed mogelijk te begeleiden. Zo hebben we binnenkort een praktische sessie omtrent NIS2.

Daarnaast zijn we ook officieel erkend als VLAIO partner voor de Cybersecurity verbetertrajecten. Waardoor KMO’s van 50% subsidie kunnen genieten en NIS2 bedrijven 35%.

To cloud or not to cloud?

Cloud-technologie heeft de manier waarop bedrijven werken radicaal veranderd. Chris Debyser bespreekt hoe ConXioN bedrijven helpt om de juiste cloud-strategie te kiezen en te implementeren.

Cloud First, maar niet alleen

Sinds 2008 heeft ConXioN een “Cloud First” benadering, maar dit betekent niet dat we alleen op cloud-oplossingen focussen.

"We kijken naar de behoefte van de klant. Als een klant al zwaar geïnvesteerd heeft in on-premise infrastructuur, zullen we vaak een hybride oplossing aanbevelen." - Chris Debyser, CEO van ConXioN

Publieke vs. private cloud

De keuze tussen publieke en private cloud-oplossingen is niet gemakkelijk en zeker niet te onderschatten.

 

Publieke cloud, zoals Microsoft Azure, biedt schaalbaarheid en kostenvoordelen, maar kan voor sommige bedrijven minder geschikt zijn vanwege compliance-vereisten of legacy-systemen.

Kostenbeheer en governance

Een veelgehoorde klacht is dat cloud-oplossingen duur kunnen zijn. Chris legt uit hoe ConXioN helpt bij het beheren van deze kosten door een holistische aanpak genaamd het Cloud Center of Excellence.

"We hebben heel wat ervaring met cloud governance en kostenbeheer. We zorgen ervoor dat servers 's nachts worden uitgeschakeld en dat er gebruik wordt gemaakt van reserved instances om kosten te drukken." - Chris Debyser, CEO van ConXioN

Overgang naar AI en de impact op bedrijven

AI is niet langer een technologie van de toekomst. Het is er nu.

Met de komst van ChatGPT is AI in een stroomversnelling geraakt. Met als gevolg dat het niet langer een complexe technologie is dat enkel van toepassing is voor grote bedrijven. Ook KMO’s halen hun winst uit AI.

Voorbereiding en implementatie

“Bezint eer ge begint,” waarschuwt Chris.

 

Een goede voorbereiding is essentieel. Dit omvat het op orde hebben van data governance en het begrijpen van de cloudomgeving. AI-systemen vereisen krachtige infrastructuur en nauwkeurige gegevens om effectief te kunnen werken.

AI council

Om nieuwe AI mogelijkheden te verkennen en bestaande AI projecten te evalueren is het goed om een AI council te starten.

Een werkgroep van personen van verschillende afdelingen om zoveel mogelijk uit jouw investering te kunnen halen. 

 

Met Chris zijn benadering: “Think big, act fast, start small, fail fast.” raadt hij aan om snel te beginnen met kleine AI-projecten, te leren van fouten en vervolgens op te schalen bij succes.

Groei en uitdagingen van ConXioN

Chris Debyser legt uit hoe de kernwaarden van ConXioN, zoals snelheid, kwaliteit en transparantie, hebben bijgedragen aan hun succes.

"We zijn altijd wendbaar geweest en hebben altijd geïnvesteerd in onze mensen en technologie." - Chris Debyser, CEO van ConXioN

Ondernemen als underdog

Als een relatief kleine speler heeft ConXioN zich altijd moeten bewijzen tegenover grotere concurrenten.

"We willen niet in een outsourcing modus gaan, maar waarde toevoegen door kennis en expertise over te dragen aan onze klanten." - Chris Debyser, CEO van ConXioN

Toekomstige plannen en uitbreidingen

We zijn nog maar net verhuisd naar onze ConXioN Campus en spreken al over een nieuwe ConXioN Hub. 

Zo zijn er plannen om uit te breiden met een nieuwe vestiging in Mechelen. Een strategische locatie tussen Brussel en Antwerpen.

"We willen onze klanten in die regio's beter bedienen en ons DNA verder verspreiden." - Chris Debyser, CEO van ConXioN

Heb jij ook een vraag voor Kevin? Geef een virtueel seintje en laat je vraag achter op sociale media! #RodeTelefoon

Meer weten over wat ConXioN voor jouw bedrijf kan betekenen?

Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden en te adviseren.