Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Copilot for Finance case voor snellere en nauwkeurigere inzichten

We horen het maar al te vaak… ‘Ik weet dat ik met AI sneller inzichten, prognoses en zelfs rapporten uit mijn cijfers kan maken, maar nog niet hoe.’.

 

Wel, gelukkig hebben wij speciaal voor de CFO’s onder ons, een praktische use case uitgewerkt, zodat je er meteen een duidelijk beeld bij hebt. Ontdek hoe je met Copilot for Finance enorm veel tijd kan besparen en zelfs verbanden kan vinden die je anders misschien zelf niet eens zou zien.

1. Betalingsdata afstemmen

Om een holistisch beeld te verkrijgen van jouw financiële data, kan je met behulp van Copilot for Finance, data uit verschillende bronnen migreren naar Excel. Zo heb je alles wat je nodig hebt om te analyseren op 1 plek en ben je er zeker van dat risico’s tijdens een manuele overdracht tot een minimum worden beperkt.

 

In Excel kan je dus Copilot for Finance gebruiken om financiële gegevens uit jouw SAP of Dynamics 365 te verzamelen en deze op elkaar af te stemmen.

Copilot in Excel met Copilot for Finance

2. Chatbot maken om trends op te volgen

Dat je jouw analyses in Excel hebt, is super, maar soms wil je gewoon snel en gemakkelijk een vraag kunnen stellen aan Copilot over wat complexere data.

 

Hiervoor kan je in Copilot Studio een eigen chatbot maken die zijn kennis rechtstreeks uit jouw financiële systeem haalt.

Hoe ga je te werk?

Begin met een Chatbot in Copilot Studio te maken en door de Copilot Studio SAP plug-in te gebruiken kan je op een eenvoudige manier jouw financiële systeem als bron van informatie instellen.

 

Nu is het enkel nog een kwestie van de juiste prompts te gebruiken om tot jouw antwoorden te komen, maar dat kan dan nu tenminste in eenvoudige natuurlijke taal.

Prompt voorbeelden:

  1. “Kan je een overzicht geven van de uitgaven van de afgelopen maand?”
  2. “Wat zijn de grootste kostenposten in ons budget?”
  1. “Welke facturen zijn nog niet betaald?”
  2. “Wat zijn de belangrijkste trends in onze financiële gegevens?”
  3. “Wat zijn mogelijke risico’s als gevolg van recente wijzigingen in regelgeving rondom privacy en lokale wetten?”
Frederiek Vanpeteghem CFO bij ConXioN

"The best is yet to come! Maar één ding is zeker, data is goud waard. Dus aan ons, om met Microsoft Copilot, het volledige potentieel hieruit te halen! Ik ontdek elke dag nog nieuwe mogelijkheden om te automatiseren en zo tijd te besparen en ben steeds weer verbaasd over de eindeloze mogelijkheden. "

Frederiek Vanpeteghem- CFO

3. Financiële rapporten als whitepapers

Eenmaal je antwoorden hebt op jouw vragen over bepaalde trends of risico’s is het misschien verstandig om dit met Copilot in Word om te zetten naar een whitepaper.

 

Tip: Gebruik Copilot in Excel om enkele grafieken te maken van jouw bevindingen en voeg deze zeker toe aan jouw whitepaper. Zal een hoop tijd besparen!

4. Rapporteren

Maak snel en gemakkelijk een presentatie van jouw Word-document door dit aan Copilot in Powerpoint te vragen.

5. Presenteer aan managementteam

Op basis van jouw verkregen inzichten kan je dan in Teams vergaderen om jouw presentatie met het managementteam te delen. Op die manier kunnen jullie samen tot gemeenschappelijke beslissingen komen.

Het voordeel is dan ook dat je gemakkelijk in Word, jouw beleidsdocumenten kan bijwerken met deze nieuwe aanpassingen.

van excel naar word met copilot

Benieuwd naar nieuwe mogelijkheden met Copilot for Finance?

Hier is ook nog een handige video die de kracht van een geïntegreerd finance-systeem, aangedreven door AI, belicht. 👇

Meer weten over wat ConXioN voor jouw bedrijf kan betekenen?

Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden en te adviseren.