Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Hoe alle strategische uitdagingen samenkomen

Probeer jij ook jouw weg te vinden tussen de nieuwe strategische uitdagingen? GDPR, NIS2, AI act, data governance… deze hebben allemaal iets gemeen en net daarom is het belangrijk om deze projecten niet als afzonderlijke eilanden te zien.

 

In deze 52 Topics aflevering deelt Kevin Couvreur, hoe deze uitdagingen samenkomen en wat je zeker moet onthouden om ze effectief aan te pakken.

In de 52 Topics podcast gaan we wekelijks ingewikkelde onderwerpen in business en IT omzetten in boeiende en verstaanbare taal. Hoor succesverhalen en krijg praktische tips van inspirerende gastsprekers die in de frontlinie van strategische en technologische innovatie staan!

Bekijk de aflevering hierboven als video, lees het hieronder als blog of beluister hem als podcast op Spotify of Apple Podcasts . 👇

Snelle links 🔗:

Wat hebben al deze uitdagingen met elkaar gemeen?

Alle strategische uitdagingen waar moderne bedrijven mee te maken hebben, zoals technologische innovaties, regelgeving, data governance, cybersecurity, en risicobeheer,  zijn sterk met elkaar verweven. 

"Bedrijven zien het bos door de bomen niet meer." - Kevin Couvreur, Experience Director bij ConXioN

Beïnvloedende factor

Elke uitdaging beïnvloedt en versterkt de andere. Bijvoorbeeld, het implementeren van AI vereist solide data governance, omdat AI-systemen afhankelijk zijn van grote hoeveelheden goed beheerde en beveiligde data.

 

En tegelijkertijd verhoogt AI de noodzaak voor verbeterde cybersecurity om gegevens en systemen te beschermen tegen aanvallen.

"Data governance kan een positief effect hebben op onze AI-strategie omdat we een beter zicht krijgen op onze informatie." - Kevin Couvreur, Experience Director bij ConXioN

Wat is het voordeel van een holistische aanpak?

Efficiëntie

Een holistische aanpak zorgt ervoor dat alle strategische initiatieven op elkaar zijn afgestemd. Zo voorkom je een hoop onnodig dubbel werk.

 

Waarmee je automatisch ook resources en kosten bespaard!

Verbeterde beveiliging en compliance

Door alles als 1 geheel te zien, zal je snel merken dat jouw security maturiteit er op vooruit zal gaan. Het zal in ieder geval een hoop security acties vereenvoudigen door er een breder beeld bij te hebben.

 

Je zal ook beter voorbereid zijn op onverwachte gebeurtenissen.

Verbeterde besluitvorming

Wanneer alle strategische elementen met elkaar in overeenstemming zijn, heb je een beter overzicht van jouw operationele omgeving. Zo kan je tot beter geïnformeerde beslissingen komen die de algehele bedrijfsdoelstellingen ondersteunen.

Heb jij ook een vraag voor Kevin? Geef een virtueel seintje en laat je vraag achter op sociale media! #RodeTelefoon

Meer weten over wat ConXioN voor jouw bedrijf kan betekenen?

Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden en te adviseren.