Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Hoe de Microsoft 365 licenties kunnen bijdragen aan NIS2-compliance

Vanaf oktober 2024 treedt de European Network and Information Security Directive (NIS2) in werking, de meest uitgebreide Europese cybersecurityrichtlijn tot nu toe.

 

Hoewel de NIS2-vereisten complex zijn, hoeft het voldoen hieraan niet ingewikkeld te zijn. Hieronder bespreken we hoe de M365 Business Premium, E3 en E5 licenties specifiek kunnen bijdragen aan NIS2-compliance.

1. M365 Business Premium

M365 Business Premium is een ideale oplossing voor kleine tot middelgrote organisaties die behoefte hebben aan uitgebreide beveiliging en compliance zonder de complexiteit van enterprise-oplossingen. Deze licentie biedt een breed scala aan tools en functies die helpen bij het voldoen aan de NIS2-vereisten:

Microsoft Defender for Office 365

Beschermt tegen phishing, malware en andere cyberdreigingen door middel van geavanceerde bedreigingsanalyse en automatische respons.

Informatiebeveiliging

Met Microsoft Information Protection kunnen organisaties gevoelige informatie classificeren, labelen en beschermen, wat essentieel is voor de bescherming van gegevens.

Toegangsbeheer en identiteitsbescherming

Azure Active Directory Premium P1 biedt geavanceerde identiteits- en toegangsbeheerfuncties, zoals Multi-Factor Authentication (MFA) en Conditional Access, wat helpt bij het beveiligen van toegangen tot gegevens.

2. M365 E3

M365 E3 is gericht op middelgrote tot grote organisaties die behoefte hebben aan meer geavanceerde beveiligings- en compliancefuncties. Naast de functies van Business Premium biedt E3 extra mogelijkheden om te voldoen aan de NIS2-vereisten:

Geavanceerde compliancefuncties

 

E3 biedt uitgerbeide eDiscovery -en auditmogelijkheiden waarmee organisaties juridische en informatie effectief kunnen beheren en doorzoeken. 

Microsoft Information Protection

Deze functie is uitgebreider in E3, met verbeterde mogelijkheden voor het classificeren en beschermen van gevoelige gegevens over de hele organisatie. 

Enhanced threat protection

E3 omvat geavanceerdere beveiligingstools zoals Microsoft Defender for Identity, wat helpt bij de detectie naar verdachte activiteiten binnen de organisatie. 

Meer uitgebreide toegangsbeheeropties

Azure Active Directory Premium P2 biedt geavanceerdere identiteitsbeveiligingsfuncties, zoals Identity Protection. Dit is  essentieel voor het naleven van de toegangs- en beveiligingsvereisten van NIS2.

3. M365 E5

M365 E5 is de meest uitgebreide licentie, ontworpen voor grote organisaties die de hoogste niveaus van beveiliging en compliance vereisen. E5 biedt alle functies van E3 en meer. Dit maakt het een krachtige oplossing maakt voor het voldoen aan de NIS2-vereisten:

Microsoft Defender for Endpoints

Deze geavanceerde endpointbeveiligingsoplossing biedt uitgebreide bescherming, detectie en responsmogelijkheden, wat essentieel is voor de beveiliging van alle endpoints binnen de organisatie.

Geavanceerde bedreigingsinformatie en analyse

E5 biedt geavanceerde analyse- en rapportagemogelijkheden via Microsoft 365 Defender en Azure Sentinel, wat helpt bij het proactief detecteren en reageren op cyberdreigingen.

Uitgebreide compliancebeheer

Met tools zoals Advanced eDiscovery en Advanced Audit kunnen organisaties diepgaande compliance-analyses uitvoeren en voldoen aan complexe wettelijke vereisten.

Geavanceerde communicatiebeveiliging

Microsoft Teams in E5 biedt geavanceerde communicatieveiligheid en nalevingsfuncties. Zoals opname van vergaderingen, wat helpt bij het beheren en voldoen aan de communicatievereisten.

 

4. Andere Microsoft oplossingen voor NIS2-naleving

Naast de specifieke licenties biedt Microsoft aanvullende oplossingen die ook bijdragen aan de NIS2-compliance:

Azure Sentinel

Biedt een holistisch overzicht van de beveiligingsstatus van jouw organisatie met realtime analytics.

Microsoft Compliance Manager

Biedt dynamische, actiegerichte inzichten waarmee je voortdurend jouw nalevingsstatus kunt beheren en verbeteren.

Microsoft Purview

Biedt end-to-end gegevensbescherming, waarbij alle gegevens over platforms, apps en clouds worden beschermd met uitgebreide oplossingen voor informatiebeveiliging, gegevensbeheer, risicobeheer en compliance.

 

5. Ga zelf aan de slag!

Oktober is niet meer zo ver weg. Beluister nu hoe je optimaal voorbereid op NIS2 in de 52 Topics Podcast of woon ons event over NIS2 bij om theorie in praktijk om te zetten!