Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Microsoft 365 Copilot Release Wave 2 samengevat

Microsoft 365 Copilot Release Wave 2 samengevat

Microsoft heeft op 16 september hun Wave 2 release voor Microsoft 365 Copilot aangekondigd en dat betekent nieuwe functies en verbeteringen voor apps zoals Outlook, Word, PowerPoint, Excel en meer. In dit artikel nemen we je mee door de belangrijkste veranderingen en leggen we uit hoe jij ze optimaal kan benutten om efficiënter te werken.

 

Laten we snel kijken naar wat deze update te bieden heeft en wat het voor jou betekent!

Copilot Wave 2 release updates 2024

M365 Copilot eindelijk in GPT-4o

Vanaf nu krijg je jouw antwoorden wel 2 keer zo snel en nauwkeuriger dan ooit tevoren. Microsoft kondigde namelijk aan dat Microsoft 365 Copilot overschakelt naar het GPT-4o model.

 

Daarnaast zal het model ook nieuwe mogelijkheden bieden door een verbeterde intentieanalyse. Vanaf nu zal Copilot veel beter jouw intentie en doel begrijpen.

 

Ik ben nu al benieuwd naar de nieuwe resultaten met dit krachtige model!

Microsoft BizChat: Een nieuwe naam voor een oude bekende

Een van de grootste veranderingen is de rebranding van Microsoft Copilot Chat, dat nu wordt omgedoopt tot Microsoft BizChat. Deze functie blijft grotendeels hetzelfde, maar wordt nu gepositioneerd als dé manier om met Copilot te werken voor het genereren van ideeën en content.

 

Een belangrijke verbetering is Copilot Pages. Hiermee kan je eenvoudig je ideeën vanuit BizChat omzetten in een digitale pagina – een zogenaamde Copilot Page – die je kan delen met collega’s of andere apps. Denk aan een canvas waar je al je ideeën op kan samenvoegen en die je kan bewerken en verspreiden, net als met Microsoft Loop. Deze integratie zorgt ervoor dat je moeiteloos kan samenwerken en content kan gebruiken in verschillende Microsoft 365-apps.

"BizChat turns your organizational content into a rich database of information and insight. With BizChat, all of your data becomes a reusable business asset, enabling you to iterate with Copilot like a partner right in the flow of your work."

Jared Spataro- Corporate Vice President Microsoft 365

Copilot in Outlook: Prioriteiten in je inbox

Wie gebruikt er nu niet elke dag Outlook? Goed nieuws, want er komt een handige nieuwe functie in de vorm van Copilot Prioriteit Inbox. Copilot helpt je je inbox te ordenen door e-mails automatisch te categoriseren en prioriteiten aan te geven. Klinkt handig, toch?

 

Maar het wordt nog beter: Copilot kan nu ook regels leren van hoe je je inbox beheert. Heb je een belangrijke leverancier waarmee je vaak werkt? Copilot kan hun e-mails automatisch bovenaan je inbox zetten. Minder belangrijke e-mails, zoals nieuwsbrieven, worden lager ingedeeld. Geen onnodig zoekwerk meer!

PowerPoint wordt slimmer: Narratiefbouwer

Als je vaak met PowerPoint werkt, weet je dat het lastig kan zijn om een heldere verhaallijn op te zetten. Maar daar komt verandering in! Met de Narratiefbouwer in Copilot kan je nu makkelijker je slidestructuur opzetten en aanpassen. Je geeft Copilot simpelweg de opdracht een presentatie te maken en je kan daarna zelf bepalen welke slides je nodig hebt, inclusief de mogelijkheid om content van andere bestanden te gebruiken.

 

Voor het geval je dacht dat dat het was: Microsoft Designer is nu ook geïntegreerd in PowerPoint! Je kan AI-gegenereerde afbeeldingen gebruiken, maar ook je eigen bedrijfslogo’s en sjablonen. Geen standaard Microsoft PowerPoint templates meer – maar je eigen branded presentaties!

Word: Documenten creëren wordt nog makkelijker

Ook Word krijgt een upgrade in deze nieuwe wave van Copilot. Je kan Copilot nu niet alleen vragen om een document te maken, maar ook meerdere bronnen laten gebruiken om de inhoud op te bouwen. Stel dat je eerder vergadernotities hebt gemaakt – Copilot kan die gebruiken om je document te structureren en zelfs nieuwe teksten te schrijven op basis van die notities.

 

Of je nu een lang rapport of een korte memo moet schrijven, Copilot kan nu documenten creëren die beter aansluiten bij je specifieke wensen, en dat allemaal terwijl je op de achtergrond meerdere bestanden laat gebruiken.

Excel: Copilot en Python for the win!

Voor de data-analisten is er goed nieuws: Copilot in Excel is nu algemeen beschikbaar en de preview-tag is verwijderd. Maar dat is niet alles – nu kan je Copilot ook gebruiken zonder dat je data in een tabel hoeft te staan. Dit was altijd een beetje frustrerend, maar met deze nieuwe functie wordt het veel makkelijker om tekstgegevens uit bijvoorbeeld formulieren of enquêtes te verwerken.

 

En als klap op de vuurpijl is er nu ook Python-ondersteuning in Excel! Dat betekent dat je geavanceerde analyses kan doen, zonder een enkele regel code te schrijven.

Microsoft Teams: Verbeterde vergadernotities

Als je Microsoft Teams gebruikt voor vergaderingen, zul je blij zijn met de nieuwe mogelijkheden voor Vergadernotities. Voorheen had Copilot alleen toegang tot de notities die tijdens de meeting werden gemaakt. Maar nu kan Copilot ook de chatgesprekken meenemen die tijdens de vergadering zijn gevoerd.

 

Dit betekent dat je nu veel uitgebreidere vergaderrecaps krijgt, inclusief vragen en antwoorden die in de chat zijn gesteld. En als je later iets aan Copilot vraagt, zal het alle informatie gebruiken die in de vergadering is vastgelegd – niet alleen de notities!

Copilot Agents: Bouw je eigen Copilot zonder code!

Last but not least: Microsoft maakt het nu mogelijk om je eigen Copilot Agents te bouwen, zonder dat je een enkele regel code hoeft te schrijven. Stel je voor dat je een HR-site hebt met allemaal procedures in Sharepoint. Je kan nu eenvoudig alle relevante documenten selecteren en Copilot gebruiken om vragen van medewerkers te beantwoorden op basis van die informatie.

Nieuwe laag die taken kan uitvoeren en automatiseren

Met de introductie van Copilot agents, kan je niet alleen nieuwe chatbots bouwen, maar ook taken uitvoeren en automatiseren. Hierdoor ontstaat er nieuwe laag bovenop de huidige Microsoft 365 Copilot functies. Weg met repetitieve taken dus!

Wat denk jij van deze nieuwe functies?

Dus, wat vind je van de nieuwe veranderingen in Microsoft Copilot Wave 2? Zijn er functies waar je naar uitkijkt of heb je nog ideeën over wat er verbeterd kan worden?

 

En als je meer wilt leren over het optimaal gebruiken van Microsoft 365 Copilot, bekijk dan onze events pagina met talloze Copilot trainingen en workshops waarin we je stap voor stap door alle nieuwe functies leiden.

Meer weten over wat ConXioN voor jouw bedrijf kan betekenen?

Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden en te adviseren.