Niet op tv: Hoe de zussen Coorevits tijdens Klopjacht een dag voorliepen op de speurders 

De zussen Annelien (37) en Stephanie Coorevits (40) probeerden in ‘Celebrity Klopjacht’ op Play4 uit de handen van de speurders te blijven. “We moesten een systeem bedenken om niet getraceerd te worden,” legt Stephanie uit. “Jullie waren niet alleen onze hackers. Jullie waren een soort van… vertrouwensbaken. Eerst bij jullie checken. Is het oké? Oké, dan doen we het,” gaat Annelien verder. In de ConXioN-podcast vertellen de zussen hoe ze stiekem samenwerkten met twee ‘hackers’, en er zo in slaagden om tijdens het programma altijd een dag voor te lopen op de speurders.

Het systeem onthuld.

Annelien en Stephanie hadden een ingenieus systeem opgezet om te voorkomen dat ze rechtstreeks in contact kwamen met mensen die ze al kenden. “We hadden een heel netwerk opgebouwd zonder directe connecties,” zegt Annelien.

“Wij konden gewoon mensen in een netwerk steken en zorgen dat eigenlijk niemand wist waar die vandaan kwam. En dat degene die jullie op een plaats afzette ook niet wist waar je naartoe ging. Als één van de helpers gepakt werd, kon die eigenlijk nooit iets verklappen. Want die wist zelf niet meer dan nodig,” gaat hacker Michael verder.

 

Dit systeem was cruciaal om onder de radar te blijven en niet getraceerd te worden door de speurders. Ze maakten gebruik van een netwerk van vrienden van vrienden, waardoor hun bewegingen moeilijker te volgen waren.”

Wie waren de twee 'hackers' die de zussen Coorevits hielpen?

Michael en Diederik speelden een sleutelrol in het opzetten van dit systeem. Zij waren niet aan hun proefstuk toe: in het dagelijkse leven zijn zij elke dag bezig met het beveiligen van IT-systemen, als Cyber Security experten, bij IT-bedrijf ConXioN. Ze zorgden ervoor dat alle communicatie en logistiek op dergelijke manier gebeurde dat de zussen onder de radar van de speurders bleven. “Michael en Diederik hebben ons enorm geholpen met de technische ondersteuning,” vertelt Stephanie.

 

Ze gebruikten tools zoals Intune om hun apparaten op afstand te beheren en zorgden ervoor dat er geen simkaarten in de telefoons zaten, wat het traceren nog moeilijker maakte. “We hebben heel vaak tegen elkaar gezegd, chance dat wij die hackers hebben,” vult Annelien aan.

De zussen Coorevits samen met hun twee 'hackers' Michael Van Wassenhove (midden, links) en Diederik Van Durme (midden, rechts)

Paniek.

Toch werd het even spannend toen ze een diskette ontvingen. “Toen jullie stuurden: We hebben een diskette gekregen, toen dachten wij wel even: een diskette, hoe gaan we dat open krijgen!?” vertelt hacker Michael. “Ironisch genoeg, dat is het moment dat jullie ons echt wel even hebben doen panikeren op IT-vlak.”

Uiteindelijk hebben de zussen geluk gehad. “We gingen gewoon naar de overbuurvrouw… Die nog een oude computer bleek te hebben staan op zolder, mét diskette-poort,” vertelt Stephanie lachend.

"Ja, dat is het moment dat jullie ons even hebben doen panikeren op IT-vlak. Toen jullie stuurden: We hebben een diskette gekregen. Toen dachten wij: Een diskette, hoe gaan we dat open krijgen?"

Michael Van Wassenhove- Cyber Security Expert bij ConXioN

Wat begon als een onverwachte ontmoeting via via vrienden voor technische ondersteuning, groeide uit tot een intense samenwerking tijdens de afleveringen met hacker Michael. “We mochten zelfs de eerste nacht bij jou en jouw vrouw Sarah logeren. Sarah heeft fantastisch gekookt, die chili con carne was het beste wat we tijdens heel de reeks gegeten hebben,” legt Stephanie uit.

Meer weten over wat ConXioN voor jouw bedrijf kan betekenen?

Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden en te adviseren.