Klantenzone

Alles wat je als klant nodig hebt, verzameld op één plek.

Volg ons!

Welke tech verdwijnt én welke nieuwe tool moet je introduceren?

Na een heel jaar over nieuwe technologieën te hebben gesproken, blikken Kevin en Wim Pouseele, Technology & Innovation Manager, terug op de meest fascinerende trends in IT. Maar ook welke technologieën we voorgoed moeten loslaten en hoe je je hierop zo goed mogelijk kan voorbereiden.

In de 52 Topics podcast gaan we wekelijks ingewikkelde onderwerpen in business en IT omzetten in boeiende en verstaanbare taal. Hoor succesverhalen en krijg praktische tips van inspirerende gastsprekers die in de frontlinie van strategische en technologische innovatie staan!

 

Bekijk de aflevering hierboven als video, lees het hieronder als blog of beluister hem als podcast op Spotify of Apple Podcasts . 👇

Snelle links 🔗:

Opkomende technologieën: AI, security, en platformdiensten

Technologie verandert razendsnel, en volgens Wim ligt de toekomst bij AI en platformdiensten. AI is niet langer een buzzword, maar een integraal onderdeel van veel bedrijfsstrategieën.

"We zien dat het gemak waarmee sommige toepassingen beschikbaar worden, het verschil maakt." - Wim Pouseele, Technology & Innovation Manager bij ConXioN

Deze technologieën, gecombineerd met AI-gedreven automatisatie, helpen bedrijven flexibeler en efficiënter te werken.

AI: Van experiment naar must-have

Voorheen werd AI vaak gezien als een experimenteel terrein, maar inmiddels is het een noodzaak geworden. Bedrijven die AI slim inzetten, automatiseren niet alleen repetitieve taken, maar halen ook strategische inzichten uit hun data. Denk aan predictive analytics voor betere besluitvorming, of het gebruik van AI om klantgedrag te voorspellen en daarop in te spelen.

Platformdiensten: Kleiner, sneller, beter

De trend verschuift naar platform-as-a-service (PaaS) en microservices.

"Het is niet langer een kwestie van grote, complexe blokken technologie opbouwen." - Wim Pouseele, Technology & Innovation Manager bij ConXioN

Bedrijven kiezen voor kleinere, gespecialiseerde diensten die beter integreren met bestaande systemen. Deze services zijn sneller te implementeren en makkelijker te beheren, wat leidt tot minder downtime en efficiëntere processen.

Legacy-systemen en de impact op moderne bedrijven

Veel bedrijven zitten nog vast aan legacy-systemen – verouderde technologieën die moeilijk te onderhouden zijn, maar te belangrijk om zomaar te vervangen.

"Veel bedrijven zitten nog vast aan legacy-systemen – verouderde technologieën die moeilijk te onderhouden zijn, maar te belangrijk om zomaar te vervangen. " - Wim Pouseele, Technology & Innovation Manager bij ConXioN

Waarom legacy-systemen een blok aan het been zijn

Legacy-systemen zijn vaak duur in onderhoud en lastig te integreren met nieuwe technologieën. Bovendien kunnen ze een beveiligingsrisico vormen omdat ze niet langer worden ondersteund met de laatste updates. Toch is de stap naar modernisering vaak complex en kostbaar.

Microsoft-producten die verdwijnen

Skype for Business, Delve, en Hyper-V Server verdwijnen binnenkort, en bedrijven moeten alternatieven vinden.

Skype for Business

Skype for Business stopt in 2025, met Microsoft Teams als directe opvolger. Teams biedt een veel robuuster platform voor samenwerking, inclusief videovergaderingen, chat, en integratie met andere Microsoft-producten.

Delve & Hyper-V

Delve, een minder bekende tool voor informatiebeheer, verdwijnt eveneens. De functionaliteiten worden grotendeels overgenomen door Viva Insights en Copilot. Ook Hyper-V Server, het gratis virtualisatieplatform, wordt uitgefaseerd. Bedrijven die hiervan afhankelijk zijn, moeten overstappen naar Azure Stack voor een hybride cloud-oplossing.

Heb jij ook een vraag voor Kevin? Geef een virtueel seintje en laat je vraag achter op sociale media! #RodeTelefoon

Meer weten over wat ConXioN voor jouw bedrijf kan betekenen?

Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden en te adviseren.